JXD: Zázrak v Nahošovicích. Vlastně několik!

FARMA NAHOŠOVICE

10.09.2018

Když je člověk z osobních důvodů najednou zcela oprávněně úplně psychicky v prdeli (odborně pak podle dle MKN 10 dg. F43 – a nevím, jestli .0, .1,.2, .8 nebo 9., anebo všechny), tak se najednou stane hned několik zázraků. Můj šéf Dan Hrubý se tak směje mým historkám o dění kolem šneků, že na to dostanu prostor v Reflexu.

První zázrak. Pan Vlastimil Čevela, majitel šnečí farmy v Nahošovicích, který mě v životě neviděl živýho a já jeho taky ne, mě pozve nafotit na farmu k tomu článku šneky. A je to milej, chytrej, příjemnej, srovnanej, pracovitej a otevřenej člověk, který strašně moc ví. To je asi pět zázraků najednou. A pak mě pustí na hnůj, kam vyhazují úhyny, a já tam najdu další zázrak. Takže v podstatě malá čtenářská soutěž: Nevíte někdo, jak se jmenuje ta mutace Helix aspersa na poslední fotografii? Pochází z Nahošovic, nikdy jsem to neviděl, a nemůžu to najít na žádných šnekařských – včetně fakt vědeckých – serverech. Autorovi první odpovědi (správné – ověřit, že mi někdo něco nakecal, umím) okamžitě obdrží poštou můj náboženský spis Sliz levotočivého šneka! Jako vážně – já ani nikdo z mých známých jsme to nikdy neviděli. 
Nakonec to nejdůležitější: Nebýt pana Vlastimil Čevela, mám hovno. Kdyby mě nepustil u nich na Farma Nahošovice na hnůj, tak mám dvě hovna. takhle mám unikátní freakovou ulitu Helix aspersa, a v podstatě vůbec dosud nechápu, že mi ji pan Čevela dal zadarmo. Ještě to není tak v prdeli, jak to vypadá. Děkuju, pane Čevelo!

Autor: Jiří X. Doležal, 04.08.18, Zdroj: Facebook 

jxd