main_image
burger Šneci s bylinkovým máslem
main_image
burger Šneci s parmezánovou náplní
main_image
burger Ragú
main_image
burger Kaviár se zlatem
main_image
burger Snails with herb butter
main_image
burger Snails stuffed with parmesan
main_image
burger Ragout
main_image
burger Caviar with gold

O NAŠÍ FARMĚ

FARMA NAHOŠOVICE

Na chov šneků jsme se připravovali již v roce 2014, v následujícím roce jsme měli první úspěšný venkovní chov šneka Helix aspersa Maxima, jehož výsledkem byla produkce masa a jater. V roce 2016 pak přibyl chov interiérový a produkce kaviáru. Velkou výhodou našeho chovu je čisté venkovské prostředí v podhůří Hostýnských vrchů v nadmořské výšce 257 m. V kombinaci s kvalitní krmnou směsí, jsou naše šnečí produkty té nejvyšší kvality, které nabízíme velko i maloodběratelům.

I.

JAKÉ ŠNEKY CHOVÁME

Výhodou Helix aspersa Maxima oproti jiným druhům je, že dosahují pohlavní zralosti již za 6 měsíců. Mají vysokou a kvalitní produkci kaviáru, velmi chutná játra a jsou adaptabilní na naše klimatické podmínky.

II.

PROČ ZROVNA ŠNECI

Šnečí maso je pochoutkou, kterou například ve francouzské kuchyni vyhledávají gurmáni z celého světa. Využití šneků má svou tradici i v naší kuchyni. Například za první republiky, kdy byl patrný francouzský vliv na kuchyni mnohých předních českých hotelů, nebyly šnečí pokrmy ničím tak výjimečným. Většinou se ale jednalo o šneky zahradní (Helix pomatia), domácí provenience – tedy sbírané v přírodě.

III.

VÝSLEDNÉ PRODUKTY

Šnečí maso, je pro své nutriční hodnoty velmi žádané nejen mezi sportovci, obsahuje pouze 60 kalorií na 100 gramů, proteiny vynikající kvality, neobsahuje cholesterol a s nízkým podílem tuku se řadí mezi dietní stravu. Obsahuje rovněž vysoký podíl vápníku prospěšný pro naše klouby a byly i dokázány pozitivní účinky konzumace šnečího masa u lidí s kardiovaskulárními problémy.

Šnečí maso (svalovina)

Je to hlavní produkovaná surovina a to ve zpracovaném nebo živém stavu.

Kaviár

Gurmány velmi ceněná a vyhledávaná pochoutka s nezaměnitelnou chutí. Není žádným tajemstvím, že konzumace šnečího kaviáru, přináší nezanedbatelné afrodiziakální účinky.

Játra

Jsou u námi chovaného druhu delikatesou a tvoří neodmyslitelnou součást šnečích pokrmů.

Ulity

Vyčištěné ulity jsou využívány v gastronomii, ale také jako přírodní dekorace.

JAK ŠNEKY CHOVÁME

NÁŠ CHOV

Ve vnitřních výbězích jsou šneci chováni v hygienicky odpovídajících podmínkách, v potřebné teplotě, vlhkosti vzduchu a bez bakteriálním prostředí. Jsou denně koupáni a krmeni. Ve venkovních výbězích jsou dokrmováni čerstvou krmnou směsí francouzských parametrů a rostlinami pro prvotní růst.

0
Jejich ulita se stává silnější
Vše zelené jim není cizí
Šnek je noční živočich.
Venkovní výběhy.
Každá šnečí ulita je originál.
Ve vnitřních výbězích jsou šneci denně koupáni a krmeni.
Šnečí extrakt
24

Odběr vajíček (kaviáru) u nás probíhá ve sterilním prostředí.

Sluneční svit je ve vnitřním chovu samozřejmostí.

Brzy na shledanou

Neváhejte nás kontaktovat s jakýmkoli dotazem, rádi Vám odpovíme.