Na chov šneků jsme se připravovali již v roce 2014, v následujícím roce jsme měli první úspěšný venkovní chov šneka Helix aspersa Maxima, jehož výsledkem byla produkce masa a jater. V roce 2016 pak přibyl chov interiérový a produkce kaviáru. Velkou výhodou našeho chovu je čisté venkovské prostředí v podhůří Hostýnských vrchů v nadmořské výšce 257 m. V kombinaci s kvalitní krmnou směsí, jsou naše šnečí produkty té nejvyšší kvality, které nabízíme velko i maloodběratelům.
Výhodou Helix aspersa Maxima oproti jiným druhům je, že dosahují pohlavní zralosti již za 6 měsíců. Mají vysokou a kvalitní produkci kaviáru, velmi chutná játra a jsou adaptabilní na naše klimatické podmínky.
II.
PROČ ZROVNA ŠNECI
Šnečí maso je pochoutkou, kterou například ve francouzské kuchyni vyhledávají gurmáni z celého světa. Využití šneků má svou tradici i v naší kuchyni. Například za první republiky, kdy byl patrný francouzský vliv na kuchyni mnohých předních českých hotelů, nebyly šnečí pokrmy ničím tak výjimečným. Většinou se ale jednalo o šneky zahradní (Helix pomatia), domácí provenience – tedy sbírané v přírodě.
III.
VÝSLEDNÉ PRODUKTY
Šnečí maso, je pro své nutriční hodnoty velmi žádané nejen mezi sportovci, obsahuje pouze 60 kalorií na 100 gramů, proteiny vynikající kvality, neobsahuje cholesterol a s nízkým podílem tuku se řadí mezi dietní stravu. Obsahuje rovněž vysoký podíl vápníku prospěšný pro naše klouby a byly i dokázány pozitivní účinky konzumace šnečího masa u lidí s kardiovaskulárními problémy.
Je to hlavní produktová surovina, a to ve zpracovaném nebo živém stavu.
Kaviár
Gurmány velmi ceněná a vyhledávaná pochoutka s nezaměnitelnou chutí. Není žádným tajemstvím, že konzumace šnečího kaviáru přináší nezanedbatelné afrodiziakální účinky.
Játra
Jsou u námi chovaného druhu delikatesou a tvoří neodmyslitelnou součást šnečích pokrmů.
Ulity
Vyčištěné ulity jsou využívány v gastronomii, ale také jako přírodní dekorace.
JAK ŠNEKY CHOVÁME
Náš chov
Ve vnitřních výbězích jsou šneci chováni v hygienicky odpovídajících podmínkách, v potřebné teplotě, vlhkosti vzduchu a bez bakteriálním prostředí. Jsou denně koupáni a krmeni. Ve venkovních výbězích jsou dokrmováni čerstvou krmnou směsí francouzských parametrů a rostlinami pro prvotní růst.
OD VAJÍČKA PO MALÉHO ŠNEČKA, UBĚHNE V ZÁVISLOSTI NA VLHKOSTI A TEPLOTĚ PROSTŘEDÍ 15 - 20 DNŮ.
1 DEN
Šnek je aktivní
ZDROJ VÁPNÍKU NACHÁZÍ V KVALITNÍ KRMNÉ SMĚSI
Šnek roste a sílí
Previous slide
Next slide
BRZY NA SHLEDANOU
Neváhejte nás kontaktovat s jakýmkoli dotazem, rádi Vám odpovíme.